Press Cliping

Thu22022018

Poslednje izmene01:18:57 PM GMT

Back O fakultetu Press Clipping

Press Cliping

RTS Generacija 2014

  • PDF

Sportska generacijaOpširnije...

Jutarnji program RTS, 22. januar 2014.

Posle gotovo 16 godina fizičko vaspitanje moglo bi da se vrati na fakultete i to kao obavezan predmet. Nacionalni prosvetni savet podržao je ideju čiji je cilj poboljšanje zdravstvenih navika mladih. U drugoj sezoni projekta nacionalnog javnog servisa "Generacija 2014", čiji su učesnici i studenti Fakulteta inženjerskih nauka, tema istraživanja je zbog čega se mladi sve češće odriču fizičkih aktivnosti i kako studenti u Srbiji reaguju na predlog vraćanja nekada popularne "fiskuture" na fakultet.

Pogledajte rubriku u celini >>>

RTS Generacija 2014

  • PDF

Školovanje u inostranstvu

Jutarnji program RTSOpširnije..., 13. januar 2014.

U drugoj sezoni projekta nacionalnog javnog servisa "Generacija 2014" svakog ponedeljka u Jutarnjem programu i na internet portalu RTS-a, svakodnevno na društvenim mrežama Fejsbuk i Gugl plus, kamere prate aktivnosti studenata na fakultetima i van njih. Učesnici projekta "Generacija 2014" su i studenti Fakulteta inženjerskih nauka. U ponedeljak, 13. januara, tema kojom su se bavili kragujevački studenti bile su mogućnosti školovanja u inostranstvu. Iako su svi univerziteti u Srbiji potpisnici više međunarodnih ugovora koji omogućavaju razmenu studenata i obavljanje stučnih praksi u inostranstvu, statistika govori da se mali broj akademaca opredeljuje za nastavak studija van granica nase zemlje. Generacija 2014. proverava zašto je tako.

Pogledajte rubriku u celini >>>

Uspesi Centra za virtuelnu proizvodnju

  • PDF

Opširnije...

Budućnost industrijskog poslovanja

U okviru Fakulteta inženjerskih nauka već sedam godina uspešno radi Centar za virtuelnu proizvodnju, u kome se pomoću softvera modeliraju i proizvode delovi bez kupovine materijala, alata i proizvodnih hala. Brzi prototipovi gotovi su za nekoliko sati, što smanjuje troškove i vreme proizvodnje, a firmama se nudi kvalitetan proizvod bez rizika ulaganja.

Kragujevačke novine, 5. decembar 2013.

Tekst u celini:  Uspesi_Centra_za_virtuelnu_proizvodnju.pdf


 

CeVip: Cela fabrika u računaru

  • PDF

Opširnije...

“Centar za virtuelnu proizvodnju iz Kragujevca rešio mnoge zagonetke iz tehnoloških procesa u našim fabrikama, osvaja nove proizvode i konstruiše željene alate.”

Politika, 27.11.2013.

Vest u celini možete pogledati ovde.

Inženjeri iz Kragujevca u međunarodnom timu iz Hjustona

  • PDF

Opširnije...

Pametnim lekom ubijaju kancer
Blic, 25. 11. 2013.

Grupa studenata doktorskih studija i profesora Inženjerskog fakulteta u Kragujevcu je u međunarodnom timu koji se bavi bioinženjeringom. Oni su jedini iz jugoistočne Evrope koji rade sa prestižnim svetskim naučnicima na novoj metodi lečenja kancera.

Opširnije na portalu Blic Online: http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/422436/Pametnim-lekom-ubijaju-kancer

RTS Generacija 2014

  • PDF

Opširnije...Zadatak studentskih parlamenata je da se bore za bolji standard studenata, da pomažu u rešavanju problema sa kojima se visokoškolci susreću. Parlamente i druge studentske organizacije imaju svi fakulteti u Srbiji. Većina ih radi sa više ili manje uspeha. Da li ispunjavaju svoje zadatke i na koje prepreke nailaze - za „Generaciju 2014" govore studenti Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu: student-prodekan Bogdan Dimitrijević, predsednik Studentskog parlamenta Nikola Banduka, potpredsednik Studentskog parlamenta Stefan Đurić i studentkinja treće godine osnovnih akademskih studija, Ljubica Knežević, koju će kamere nacionalnog servisa pratiti tokom školske 2013/2014. godine u okviru projekta "Generacija 2014".

Snimak rubrike emitovane u Jutarnjem programu RTS:

http://www.youtube.com/watch?v=CNviw7TymkU&feature=youtu.be

RTS: Generacija 2014

  • PDF

Opširnije...

Studentkinja treće godine osnovnih akademskih studija na Fakultetu inženjerskih nauka, Ljubica Knežević, biće među studentima čije će aktivnosti pratiti kamere RTS-a u drugoj sezoni projekta nacionalnog javnog servisa "Generacija 2014".

O čemu razmišljaju studenti završnih godina osnovnih, master ili doktorskih studija fakulteta u Srbiji i inostranstvu, čemu se nadaju, šta ih očekuje po završetku studija, kako izlaze na kraj sa uobičajenim studentskim problemima, kakve su im perspektive u zemlji, zbog čega maštaju o usavršavanju i zaposlenju u inostranstvu - samo su neka od pitanja na koja će projekat "Generacija 2014" pokušati da da odgovor u narednoj akademskoj godini.
Svakog ponedeljka u Jutarnjem programu i na internet portalu RTS-a, svakodnevno na društvenim mrežama Fejsbuk i Gugl plus pratiće se aktivnosti studenata na fakultetima i van njih.
Drugu sezonu ovog projekta realizuje isti novinarski tim RTS-a: Biljana Bojković, Dane Ilić i Jovana Jovančić.

Linkovi:

Google +: https://plus.google.com/u/0/b/105045743854246019726/105045743854246019726/posts/p/pub

Facebook: https://www.facebook.com/generacija2014

RTS: http://www.rts.rs/page/rts/sr/akcije+i+kampanje/news/2150/Generacija+2014.html

YouTube: https://www.youtube.com/user/BGDTV1?feature=watch

Za brucoše FIN-a organizovan prijem

  • PDF

Opširnije...

Utorak, 01 oktobar 2013.

TV Kragujevac

Autor: Zorica Ranković Savić

Nova generacija studenata Fakulteta inženjerskih nauka počela je danas svoje akademsko školovanje.

Za brucoše je tradicionalno organizovan svečani prijem na kojem su im uručeni indeksi.

Fakultet inženjerskih nauka spremno je dočekao 190 studenata Mašinskog inženjerstva, 40 Vojno industrijskog, kao i brucoše koji će studirati na novim studijskim grupama - 30 automobilskog i 19 urbanog inženjerstva.

Opštirnije na sajtu RTK.

Škola za svetsku auto-industriju

  • PDF

Opširnije...Na kragujevačkom Fakultetu inženjerskih nauka od ove godine školovaće se inženjeri automobilske industrije. Oni će sticati znanja po programima Akademije Politehnika iz Torina, koja školuje kadrove neophodne svetskom gigantu "Fijatu", Tehničkog univerziteta u Gracu i Univerziteta tehnologije i ekonomije u Berlinu.

Izvor: Blic

Studenti prave bolid za Formulu 1

  • PDF

Na svetskim stazama Formule 1 u julu 2014. godine pojaviće se i prvi bolid iz Kragujevca. Studenti Fakluteta inženjerskih nauka, okupljeni u Rejzing timu, prave projekat modela i pripremaju se za svetsko takmičenje "Formula Student".


Opširnije...

.