Press Cliping

Tue21112017

Poslednje izmene10:08:01 AM GMT

Back O fakultetu Press Clipping

Press Cliping

TV K9, emisija Amfiteatar: Upis 2014

  • PDF

Opširnije...U okviru emisije Amfiteatar, koja se emituje na regionalnoj televiziji Kanal 9 i bavi se temama u vezi sa visokim obrazovanjem, emitovana je rubrika posvećena upisu na Fakultet inženjerskih nauka u junskom konkursnom roku. Sagovornik novinarke televizije Kanal 9, Danijele Subotić, bila je doc. dr Danijela Miloradović, prodekan za nastavu.

K9 Amfiteatar 28.06.2014.>>>>

RTK: Studenti inženjerskih nauka dali krv

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac

Četvrtak, 5. jun 2014.

Na Fakultetu inženjerskih nauka organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. To je poslednja u nizu prolećnih akcija, koje za studente kragujevačkog Univerziteta organizuje Gradska organizacija Crvenog krsta. Kao i uvek, zabeležen je dobar odziv studenata mašinstva, a ovom prilikom prikupljeno je 30 jedinica krvi.

Izveštava novinarka RTK Nataša Lazarević>>>>

RTK: Energetsko planiranje u opštinama

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac

Nedelja, 8. jun 2014.

Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu, u saradnji sa Univerzitetima iz Švedske, Holandije, Španije, Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Beograda organizovao je drugu radionicu čiji je cilj energetsko planiranje u opštinama.

Izveštava novinarka RTK Zorica Savić Ranković>>>>

Ovoj temi bila je posvećena i emisija Stakleno zvono>>>

Novi studijski programi

  • PDF

Opširnije...Senat Univerziteta u Kragujevcu je na sednici održanoj 29. maja 2014. godine usvojio predlog Fakulteta inženjerskih nauka o uvođenju dva nova studijska programa, čime su stvoreni uslovi za ulazak u proces akreditacije.

Zahvaljujemo medijima koji su korisne informacije o novim studijskim programima i junskom upisnom roku učinili dostupnim javnosti, pre svega maturantima koji ovog proleća donose odluku o odabiru fakulteta.

http://sumadijapress.co.rs/novi-programi-na-fakultetu-inzenjerskih-nauka/

http://www.teklareka.rs/index.php/featured-item/kg-info

http://www.naslovi.net/2014-05-31/ikragujevac/dva-nova-studijska-programa-na-fin-u/10200411

http://www.ikragujevac.com/vesti/21602-dva-nova-studijska-programa-na-fin-u.html#

http://www.esumadija.com/kragujevac/dogadjaji/vest/3336/fin-uveo-nova-dva-studijska-programa.html

http://www.danas.rs/danasrs/srbija/hronika/novi_studijski_programi.73.html?news_id=282556

RTK: Počeo Festival kvaliteta 2014

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac
četvrtak, 22 maj 2014.

Na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu, u organizaciji Centra za kvalitet, počeo je tradicionalni naučni skup Festival kvaliteta 2014. U okviru ove dvodnevne manifestacije, biće održane i četiri međunarodne konferencije posvećene kvalitetu, za koju je prijavljeno preko 200 naučnih radova.

Izveštava novinarka RTK Zorica Ranković Savić >>>

Ovoj temi bila posvećena i emsija Stakleno zvono>>>

FIN na Sajmu tehnike u Beogradu

  • PDF

Od 12. do 16. maja 2014. godine na Beogradskom sajmu je održan 58. Međunarodni sajam tehnike pod sloganom "Korak u budućnost". Naš fakultet je na Sajmu predstavio rezultate naučnoistraživačkog rada, projekte u čijoj realizaciji učestvuje, svoj potencijal u domenu prostornih, tehničkih, tehnonoloških i ljudskih resursa, mogućnosti pružanja širokog dijapazona usluga biznis sektoru, te planove za predstojeći upis studenata i razvoj novih studijskih programa.

U okviru emisije produkcije Korak 21, koja se emituje na TV B92, B92 INFO i još 22 televizije u Srbiji, možete pogledati i trominutnu reportažu o nastupu Fakulteta inženjerskih nauka (početak na 14 min.17 sek.) >>>

RTS: Studenti FIN-a prikupljaju pomoć za ugrožene

  • PDF

Opširnije...Studentska unija Fakulteta inženjerskih nauka pozivala je sve studente koji su u mogućnosti da, u subotu 17. maja, u prostorije Studentske unije donesu odeću, obuću, flaširanu vodu i konzerviranu hranu. Akcija je nastavljena i narednih dana, a pozivu studenata odazvali su se i profesori.

Pogledajte izveštaj emitovan na RTS-u>>>

RTS Generacija 2014: Studiranje u skladu sa Bolonjskom deklaracijom

  • PDF

Opširnije...Prilikom uvođenja bolonjskog sistema studiranja namera je bila da se naš sistem obrazovanja prilagodi standardima Evropske Unije. Po Bolonji studiramo gotovo čitavu deceniju,. Ipak pojedini akademci misle im je nova organizacija studija, uskratila neke mogućnosti koje su ranije imali.

Tom temom bavili su se studenti Fakulteta inženjerskih nauka u rubrici emitovanoj 5. maja u Jutarnjem programu RTS, a u okviru akcije javnog servisa "Generacija 2014".

Pogledajte rubriku u celini>>>

Projekat Adria HUB i u Kragujevcu

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac
Subota, 3. maj 2014.

Na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu prestavljen je međunarodni projekat čiji je cilj pretvaranje jadranskog područja u stabilno središte održivog razvoja. Projekat se realizuje do 2015. godine, a finansira se sredstvima Adriatic IPA programa prekogranične saradnje. Osnovni cilj projekta Adria HUB je stvaranje međunarodne mreže visokoškolskih ustanova i privrednih subjekata radi usklađivanja obrazovanja i istraživanja sa potrebama privrede.

Izveštava novinarka RTK Zorica Ranković Savić >>>

.