Press Cliping

Sun21102018

Poslednje izmene10:49:42 AM GMT

Back O fakultetu Press Clipping

Press Cliping

TV K9: emisija Amfiteatar o Studentskom parlamentu FIN-a

  • PDF

Opširnije...U emisiji Amfiteatar, emitovanoj u martu 2015. na TV Kanal 9, Kragujevac, predstavljene su aktivnosti Studentskog parlamenta Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu.

Emisiju možete pogledati putem linka>>>

RTK: Prijavljivanje za ECDL obuku na FIN-u

  • PDF

Opširnije...Hronika RTK, 15. mart 2015.

Prijavljivanje za ECDL obuku na FIN-u

Na kragujevačkom Fakultetu inženjerskih nauka u toku je prijavljivanje za obuku za rad na računarima, kojom se obezbeđuje međunarodno priznati sertifikat.

Ovaj dokument poslednjih 10 godina postao je neizbežni pratilac radnih biografija prilikom zapošljavanja, dok zaposlenoj populaciji koja ga je stekla u međuvremenu, donosi potvrdu profesionalnog usavršavanja.

Izveštava novinarka RTK Slađana Obradović>>>


SPORT INDEKS o sportu na FIN-u

  • PDF
Opširnije...Sport Indeks, 3.3.2015.

KG: “Prethodne dve godine ne znamo kakav je osećaj ne biti prvi na Mašinijadi”

Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu spada u najbolje kada je u pitanju organizacija i podsticanje studenata da se bave sportom. Teretana koju su podigli od temelja unutar zgrade fakulteta (ručno napravljene sve sprave za vežbanje) ostavlja utisak da fakultet mnogo pažnje obraća na svoje sportiste.Pored toga, značajni su rezultati na takmičenjima u i van Kragujevca. Prethodne dve godine FIN osvaja prvo mesto u sportskim nadmetanjima na Mašinijadi i sa velikim uspehom nadmeću se u Kupu rektora.Ipak, glavni brend Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu i jedan od najvećih sportskih brendova grada Kragujevca je klub malog fudbala Mašinac koji se takmiči u Drugoj ligi Srbije. Studenti su odlučili da se zahvale upravi fakulteta koja ih prethodnih godina podržava u svim namerama i tim povodom dodelili su dekanu fakulteta Miroslavu Živkoviću dres sa brojem 1 za celokupan doprinos razvoju sporta na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Čast nam je bila da postavimo nekoliko pitanja dekanu koji, poput nekih njegovih kolega, zna da zdravo telo i zdrav duh moraju ići zajedno.

Pročitajte ceo intervju na sajtu Sport Indeks>>>


Lazar Anić vicešampion Balkana

  • PDF

Opširnije...Atletičar Radničkog iz Kragujevca i jedan od nauspešnijih studenata Fakulteta inženjerskih nauka, Lazar Anić, osvojio je srebro u disciplini skok udalj na Balkanskom šampionatu u Istanbulu.

Vest objavljena na sajtu Ritam grada>>>

Rubrika objavljena u Hronici TV Kragujevac>>>

Laboratorije za MVM u emisiji Amfiteatar TV K9

  • PDF

Opširnije...Tema kojom se na FIN-u bavila ekipa emisije Amfiteatar televizije Kanal 9, Kragujevac, bila je upotreba nove opreme u edukaciji studenata tokom nastavnog procesa. Sagovornici novinarke Danijele Subotić bili su doc dr Jasna Glišović i doc. dr Aleksandar Davinić, a predmet interesovanja - nastavni presek motornog vozila i stend dizel motora.

Opširnije...Zahvaljujući učešću u realizaciji projekata Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i nekoliko značajnih međunarodnih projekata, Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu je u poslednjih godinu i po dana nabavio laboratorijsku opremu u vrednosti od preko 730 hiljada evra. Deo opreme namenjen je naučnim istraživanjima, tako da je u upotrebi na nivou doktorskih studija i u istraživanjima koja sprovode profesori i saradnici Fakulteta, dok je edukativna oprema odmah po instaliranju postala sastavni deo procesa nastave. Tako su zahvaljujući sredstvima projekta TEMPUS DIAUS, u okviru razvoja studijskog programa Automobilsko inženjerstvo, u Laboratoriji za motorna vozila i Laboratoriji za motore sa unutrašnjim sagorevanjem instalirani nastavni presek motornog vozila i stend dizel motora. Nova oprema predavačima olakšava praktični deo nastave, a već drugoj generaciji studenata omogućava upoznavanje sa realnim komponentama vozila i načinom njihovog funkcionisanja.

Emisiju Amfiteatar, emitovanu na TV K9 početkom februara 2015, možete pogledati putem linka>>>

Naš student Predrag Pantović - najbolji student među Čačanima

  • PDF

Opširnije...Na portalu Glas Zapadne Srbije objavljena je vest o studentu FIN-a Predragu Pantoviću, koji je najuspešniji student među Čačanima. Kao jedan od najboljih studenata Fakulteta inženjerskih nauka, Predrag je sve ispite polagao u januarskom i junskom roku. Aktivno učestvuje u izradi najvećeg studentskog projekta "Student formula", a u Studentskom parlamentu je koordinator resora za nauku. Fakultet je sa velikim uspehom predstavljao na takmičenjima u znanju u okviru Mašinijade.

Vest o Predragu Pantoviću objavljena je na portalu Glas Zapadne Srbije pod naslovom 

"I dalje samo desetke za Predraga Pantovića">>>

RTK: Promocija diplomaca

  • PDF

Opširnije...FIN: Uručene diplome i nagrade

Petak, 26. decembar 2014.

Na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti na Fakultetu inženjerskih nauka uručene su diplome svršenim inženjerima različitih smerova, strukovnim i master inženjerima i jedna magistraska diploma.

Tom prilikom nagrađeni su i najuspešniji studenti ovog fakulteta.

Izveštava novinarka RTK Vesna Hadžić>>>


Svečana akademija

  • PDF

Opširnije...

K9 Objektiv

28.11.2014.

Izveštava novinarka TV K9 Danijela Subotić>>>

RTK Hronika

28.11.2014.

Fakultet inženjerskih nauka, 54. godišnjicu obeležio je svečanom akademijom, na kojoj su sumirani rezultati rada u protekloj godini.

Zlatni indeks 2014

  • PDF

Opširnije...

TV Kanal 9

Emisija "Amfiteatar", 29.11.2014.

Amfiteatar>>>

KG novine: Susret pola veka posle diplomiranja

Četvrtak, 27. novebar 2014.

Kragujevačke novine>>>

RTS: Jubilej kragujevačkih mašinaca

Dnevnik RTS, sreda, 26.11.2014.

Pripremila Nevenka Đelić>>>

RTK: Zlatni indeks generaciji 1964/65

Hronika RTK, utorak, 25. novembar 2014.

Izveštava novinarka RTK Zorica Savić Ranković>>>

TV K9

Objektiv, 25.11.2014.

Izveštava novinarka K9 Danijela Subotić>>>

RTK: Gostovanje povodom održavanja "Zlatnog indeksa" na FIN-u

Mozaik, utorak, 25.11.2014.

Emisija "Mozaik" RTK>>>

RTK: Međunarodni naučni kongres

  • PDF

Opširnije...TV Kragujevac

9.10.2014.

Izveštava: Srđan Radivojević

Rubrika emitovana u Hronici>>>

Emisija "Stakleno zvono"

12.11.2014.

Autor: Zorica Savić-Ranković

"Ekološka rešenja u oblasti saobraćaja">>>

.