Sat17082019

Poslednje izmene10:59:54 AM GMT

Studentske vesti

Trka sećanja

  • PDF

Trka_secanja_2015U subotu 24. oktobra u Spomen parku Šumarice, sa početkom u 12 časova, održaće se Oktobarska trka sećanja. Cilj trke je da se mladi usmere ka masovnom bavljenju sportom, a da samim činom dolaska u Šumarice odaju počast streljanima tokom Drugog svetskog rata.
Dužina trke simbolično će iznositi 5,3 kilometara. Start trke biće kod muzeja "21 oktobar", dalje pored spomenika "Nada Naumović", pored spomenika "Streljanim đacima i profesorima" pored hotela "Šumarice", ulicom "1300 kaplara", ulicom "Desankin venac" paralelno sa stadionom "Čika Dača", opet pored muzeja "21 oktobar" sa završetkom uz pogled na spomenik "Streljanim đacima i profesorima". 

Organizatori manifestacije su Studentski parlament Univerziteta u Kragujevcu i  Rotarakt klub Kragujevac - Šumadija.
Manifestaciju su do sada podržali:
„Ministarstvo omladine i sporta“, Grad Kragujevac, Advokatska komora Kragujevac, Univerzitetski sportski savez Kragujevac, radio „Stari grad“, teretana „Park“, boks klub „Lukač“, „Vulović transport“, kopirnica „Duga“, trgovina „Mišić“, agencija „Daj stan“, agencija „Kuda na klopu“, Studentska unija Mašinskog fakulteta Kragujevac, Asocijacija i Unija Pravnog fakulteta, Udruženje studenta Ekonomskog fakulteta - USEF, sportski klub "Foka", "Trkački klub Kragujevac", Grafički centar "ProDesign".
Trka će biti otvorena za sve učesnike, a prijave će biti moguće od srede 7.10.2015. u kancelarijama studentskih organizacija fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, u agenciji "Daj stan" ili preko onlajn forme: http://goo.gl/forms/CmtmJwVkff
Ovom prilikom Fakultet inženjerskih nauka poziva svoje studente da se priključe ovoj akciji. Za trku se mogu prijaviti u kancelariji Studentskog parlamenta u petak i ponedeljak od 11 do 13 časova, ili na štandu u holu fakulteta.

trka_secanja

Sajam stipendija 2015

  • PDF

Sajam_stipendija_2015Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu i ove godine organizuje, sada već tradicionalni, sedmi po redu Sajam stipendija pod sloganom Izaberi stipendiju po svojoj meri, koji je namenjen informisanju studenata Unievrziteta u Kragujevcu o mogućnostima za akademsku mobilnost u inostranstvu.

Sajam će biti održan u četvrtak, 15. oktobra 2015. godine u holu Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu (Jovana Cvijića bb) u periodu od 11 do 15 časova.

Zainteresovani studenti i diplomci moći će da se upoznaju sa programima 14 izlagača, predstavnika domaćih i stranih institucija koje dodeljuju stipendije i druge vidove finansijske podrške studentima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu, studentskih organizacija i portala koji se bave informisanjem studenata.

Sve savete u vezi sa dostupnim programima za mobilnost zaintersovani studenti mogu dobiti od univerzitetskog Centra za razvoj karijere putem mejla Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , telefona 034 300 425 ili lično u prostorijama Centra.

 Najava_Sajam_stipendija.doc

 Bilten.pdf

Fajer2015_01

Konkurs za zapošljavanje u kompaniji Euro 07

  • PDF

Euro07Kompanija Euro 07 otvorila je konkurs za zapošljavanje apsolvenata, studenata master studija i diplomaca Fakulteta tehničkih nauka, Fakulteta inženjerskih nauka i Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo Univerziteta u Kragujevcu, za rad u sektoru prodaje u filijali kompanije Euro 07 u Čačku.

Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2015. godine.

 Euro_07_konkurs_Cacak.docx


Konkurs Fonda za mlade talente

  • PDF

studenti_2015_8Raspisan je konkurs Fonda za mlade talente Republike Srbije za stipendiranje najboljih studenata završnih godina osnovnih i master akademskih studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija.

Rok za prijavu je 13. novembar 2015. godine.

Detaljne informacije>>>

Kurs Cell Science & Engineering

  • PDF

DataScienceEngineeringNa Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu u periodu od 09. do 13. novembra 2015. godine biti održan intenzivan kurs pod nazivom CELL SCIENCE & ENGINEERING koji će moći da pohađaju studenti master i doktorskih studija. Predavač je prof. dr Robert Zorec sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani.

U prilogu možete videti opis i ciljeve kursa koji je namenjen, pre svega, studentima master studija. Svi studenti će dobiti sertifikat o završenom kursu, a dva najbolja studenta master studija će imati priliku da budu na listi kandidata za upis na doktorske studije na Univerzitetu u Ljubljani, uz pokrivene troškove od strane Agencije za istraživanje Republike Slovenije.

Rok za prijavu studenata je 22. oktobar 2015. godine. Prijava treba da sadrži ime i prezime studenta, fakultet i nivo studija.

Sve prijave slati na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .