Studentske vesti

Thu19102017

Poslednje izmene10:23:20 AM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

Konkurs "Putovanjem do znanja" - II ciklus

  • PDF

Opširnije...Otvoren je konkurs za projekat Putovanjem do znanja – Podrška talenata 2017 koji obuhvata pokrivanje putnih troškova studentima za studijska putovanja, konferencije, seminare i letnje škole koje će se održati do 1. februara 2018. godine . Konkurs će biti otvoren do 15. seprembra 2017. godine.

Detaljne informacije>>>

Stipendirani boravak u Italiji

  • PDF

Opširnije...Ukoliko ispunjavate sledeće uslove:
- imate između 22 i 35 godina;
- dobro znate italijanski jezik (B2 nivo, sertifikat je poželjan);
- student ste ili ste već završili studije;
možete se prijaviti za program stipendiranog tronedeljnog boravka u Italiji (Friuli Venezia Giulia). U nastavku su detaljne informacije.

IRSE_CURIOSI2017_bando ITA.pdf

IRSE_CURIOSI2017_bandoENGL2.pdf

IRSE_CURIOSI2017_scheda candidatura.pdf

Prijavljivanje za seminar "Kvalitet voda" - Water Workshop 2017

  • PDF

Opširnije...Fondacija „Docent dr Milena Dalmacija“ će ove godine omogućiti učešće studenata na Seminaru "Kvalitet voda" koji se organizuje tradicionalno (21. put) u okviru jesenje "Škole za zaštitu životne sredine" od 20-22. septembra 2017. godine.

Ove godine planira se uključivanje studenata u sve aktivnosti škole što će omogućiti neposredan kontakt sa privrednim subjektima i potencijalnim poslodavcima.

Na Seminaru je planirano učešće oko 40 studenata osnovnih (II, III i IV godina), master i doktorskih studija.

Više detalja o samom konkursu i načinu prijave možete naći na linku http://www.dh.uns.ac.rs/newversion/nastava/konkursi.php?ID=5

 

Program "Živi svoju ideju" - 30. maj 2017.

  • PDF

Opširnije...Program ,,Živi svoju ideju" i SBB Fondacija pozivaju studente па druženje "Susreti ideja" u utorak, 30. mајa od 16 do 19 h u Biznis inovacionom centru, Trg topolivaca 4, Kragujevac. Tom prilikom biće prezentovane informacije о programu "Živi svoju ideju", omogućen razgovor sa predstavnicima SBB-a i mogućnost da se u rаnој fazi, рге podnošenja prijave nа konkurs, proveri koliko је predložena ideja dobra. Predviđeno je ulaganje u iznosu od 10.000.000 dinara u dobre ideje koje doprinose lokalnoj zajednici, celom društvu ili se tiču razvoja SBB usluga. Ako је prijava već podneta, ovaj susret je prilika da se  ideja prezentuje uživo.

Broj mesta je ograničen, a registrovanje se obavlja na sledećem linku>>>.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 011 405 66 10 (9-17 h).

Prijave su otvorene nа sajtu zivisvojuideju.rs i traju do 20. juna.

Pozivnica>>>

Konkurs za praksu u Delta Holdingu

  • PDF

Opširnije...Kompanija Delta Holding je raspisala konkurs za 6. generaciju Mladih Lidera. Konkurs traje do 4.juna i otvoren je za sve apsolvente, studente master studija i diplomce. U pitanju je konkurs za posao, gde finalisti postaju deo programa i tokom godinu dana rade u tri različita sektora ili kompanije u okviru Delta Holdinga. Na taj način, oni stiču radno iskustvo i saznaju šta je ono što ih najviše interesuje. Na kraju ili u toku programa kada se njihova interesovanja poklope sa potrebama firme, oni ostaju da rade na određenoj poziciji.

Dodatne infomacije konkursu možete naći na sajtu www.mladilideri.rs, a tekst konkursa možete pogledati ovde>>>

Prijavljivanje za posetu Sajmu automobila

  • PDF

Opširnije...Studentski parlament Fakulteta inženjerskih nauka organizuje posetu 53. salonu automobila u Beogradu. Odlazak na Salon automobila biće organizovan u subotu, 25. marta 2017. Za prijavu je potreban broj indeksa, ime i prezime i broj telefona. Prijave možete poslati na broj telefona: 062/803-18-35

Naši diplomci na svetskom sajmu naoruzanja u Abu Dabiju

  • PDF

Opširnije...Diplomci Fakulteta inženjerskih nauka su kao predstavnici srpske firme Yugoimport SDPR posetili ovogodišnji sajam naoružanja IDEX 2017 koji je održan u Abu Dabiju. Naši najbolji studenti još jednom su dokazali da su spremni da odgovore na izazove savremene industrije.

Opširnije...

Kurs italijanskog jezika

  • PDF

Univerzitet logo1Objavljen je Konkurs za prijavu studenata na kurs italijanskog jezika, nivo A1, u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu.
Na konkurs mogu da se prijave studenti završnih godina osnovnih, strukovnih, integrisanih, master akademskih studija, kao i studenti prve godine doktorskih studija Univerziteta u Kragujevcu. Rok za prijavu kandidata je 30. decembar do 12:00 sati. Tokom praznika biće obrađene sve prijave I formirana rang lista prijavljenih kandiodata  koji će zatim biti obavešteni o detaljima.  Početak održavanja kursa je oko 16. januara 2017. godine.
Konkurs je objavljen na sajtu Univerziteta u Kragujevcu na sledećoj adresi: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1275, kao i na sajtu Univerzitetskog Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata: http://www.razvojkarijere.kg.ac.rs/article/konkursi/konkurs-za-prijavu-na-besplatan-kurs-italijanskog-jezika-u-organizaciji-czrk-a.html.

Konkurs za izradu projekta za revitalizaciju i energetsku sanaciju objekta odmarališta ’’Dunav’’ na Zlatiboru

  • PDF

Opširnije...Objavljen je konkurs za izradu projekta za revitalizaciju i energetsku sanaciju objekta odmarališta ’’Dunav’’ na Zlatiboru, koje raspisuju Dunav osiguranje i Srpski Centar za Energetsku Efikasnost.

Konkurs je namenjen isključivo studentima 3. godine OAS i MAS Arhitektonskog fakulteta i studentima završnih godina mašinskih, inženjerskih i tehničkih fakulteta.

Konkurs je javni i predviđene su nagrade za najbolje radove.

Detaljan tekst i sadržaj konkursa možete videti u prilogu>>>

Studentska praksa u Univerzitetskoj biblioteci

  • PDF

Opširnije...Obaveštavamo diplomce i studente master akademskih studija o konkursu za studentsku praksu koja će se realizovati u Univerzitetskoj biblioteci u Kragujevcu tokom 2017. godine.

Trajanje prakse je mesec dana. Rok za prijavu je 15. januar 2017. godine.

Tekst konkursa>>>

.