Studentske vesti

Wed19092018

Poslednje izmene09:13:53 AM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti

Studentske vesti

Poziv studenata Elektronskog fakulteta u Nišu kolegama sa FIN-a na sedmu T'n'T konferenciju

  • PDF

Opširnije...Studentski inovacioni centar Elektronskog fakulteta (SICEF) organizuje sedmu po redu T'n'T (Technology 'n' Trends) konferenciju.

SICEF je mlada studentska organizacija sačinjena i vođena od strane studenata Elektronskog fakulteta u Nišu. Osnovan je krajem 2011. u okviru Studentskog parlamenta Elektronskog fakulteta, a početkom 2012. registrovan je kao nezavisna studentska organizacija. Kroz organizovanje brojnih konferencija, gde predstavnici kompanija drže različita predavanja, SICEF vrši dodatnu edukaciju studenata, približava ih kompanijama i na taj način stvara i jača mrežu kvalitetnih i ambicioznih ljudi.

Technology ‘n’ Trends je višednevna konferencija, organizovana kao serija predavanja i radionica o aktuelnim temama u oblasti tehnike, kroz koje bi kompanije učesnice, lideri modernih tehnologija, predstavile svoj način poslovanja i oblasti kojima se bave, a sva predavanja su otvorena za sve zainteresovane i besplatna su.

Konferencija će biti održana od 12. do 14. aprila u StartUp Centru Elektronskog fakulteta.

Cilj je da se studenti upoznaju sa tri futurističke tehnologije, koje postoje i danas, ali će biti široko rasprostranjene u skorašnjoj budućnosti i značajno uticati na kvalitet svih sfera naših života.

Tema ovogodišnjeg T’n’T-a biće kombinacija sledećih tehnologija:

• Artificial Intelligence (AI) – Veštačka inteligencija
• Virtual Reality (VR) – Virtualna realnost
• Augmented Reality (AR) – Proširena realnost
• Internet of Things (IoT) – Internet stvari

Predavanja na konferenciji:

Ove godine sponzori konferencije su Seavus, Horisen, Pekara Branković i Yumis, dok će predavanja držati slobodni predavači:
- Milan Djordjević iz kompanije Shindiri Studio - Uticaj VR i AR na industriju
- Branimir Todorović sa Prirodno-matematičkog fakulteta - Rekurentne neuronske mreze, arhitekture, algoritmi treniranja i primene
- Jelena Milovanović iz kompanije NIRI - Veštačka inteligencija: Od vektora do humora
- Blagoj Kupev dolazi iz kompanije sponzora - Seavus - Securing IoT devices

Sve detaljnije informacije i detaljniju agendu konferencije zainteresovani mogu naći na sajtu T’n’T-a : http://tnt.sicef.info .

Više o konferenciji možete saznati na: http://tnt.sicef.info i http://sicef.info/projekti/technology-n-trends .

Opširnije...Opširnije...

 

Prijavljivanje za posetu Sajmu automobila u Beogradu

  • PDF

Opširnije...Studentska unija Fakulteta inženjerskih nauka u saradnji sa Studentskim parlamentom, Studentskom formulom i Katedrom za motorna vozila i motore organizuje posetu Sajmu automobila u Beogradu 24.03.2018. godine, sa polaskom od 10 časova ispred Fakulteta inženjerskih nauka. Prvenstvo prijavljivanja imaju smerovi Motorna vozila i motori, Drumski saobraćaj i Automobilsko inženjerstvo.

Za posetu sajmu možete se prijaviti do petka 23.03. u 12 časova na broj 069 134 33 51.

Cena karte je 150 dinara.

Informacije koje su potrebne prilikom prijave su: ime i prezime, broj indeksa i smer.

Broj mesta je ograničen.

Rezultati ankete o online učenju

  • PDF

Opširnije...Na osnovu online ankete o prednostima online učenja , u kojoj su učestvovali i studenti FIN-a, objavljen je tekst sa analizom rezultata, koji možete pročitati na portalu iSerbia putem sledećeg linka: Ukoliko si u ovih 11% ispitanika, brzo menjaj navike! 

Studentsko takmičenje Cashless Case Challenge

  • PDF

Opširnije...Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Ministarstvo finansija, uz podršku kompanije Mastercard i Societe Generale banke, i u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka i Case Study Club-om, Vas pozivaju da podržite studentsko takmičenje za najbolje ideje za razvoj bezgotovinskog društva „Cashless Case Challenge 2017“.

Takmičenje se pokreće u okviru nacionalne kampanje Godina borbe protiv sive ekonomije, sa ciljem edukacije i uključivanja mladih u borbu protiv sive zone kroz pronalaženje kreativnih rešenja za razvoj i promociju bezgotovinskih plaćanja i veću finansijsku inkluziju u društvu. U takmičenju mogu učestvovati studenti završnih godina i postdiplomci sa svih fakulteta u Srbiji. Zvaničan početak takmičenja je 6. novembar 2017. godine, kada ćemo održati uvodno predavanje na Fakultetu organizacionih nauka, na kojem će učestvovati ministar finansija Dušan Vujović, direktor kompanije Mastercard za tržišta Balkana Artur Turemka i predsednik UO Societe Generale banke Goran Pitić. Proglašenje najboljih studentskih radova biće održano 17. decembra, a glavna nagrada za pobednički tim je plaćena radna praksa i stručno usavršavanje u kompaniji Mastercard, Societe Generale banci i NALED-u u trajanju od 6 meseci.

Više informacija o zadatku i pitanjima na koje takmičari treba da daju odgovor, kao i aplikacioni formular, biće dostupni nakon uvodnog predavanja na Fakultetu organizacionih nauka, koje se održava 6. novembra 2017. na stranici uzmiracun.rs>>>

Anketa: Da li je budućnost u onlajn učenju?

  • PDF

Opširnije...Dragi studenti, ukoliko je onlajn učenje tema koja vas zanima i o kojoj biste i vi hteli da date svoje mišljenje, možete pristupiti upitniku na portalu i-serbia putem sledećeg linka>>>

Konkurs "Putovanjem do znanja" - II ciklus

  • PDF

Opširnije...Otvoren je konkurs za projekat Putovanjem do znanja – Podrška talenata 2017 koji obuhvata pokrivanje putnih troškova studentima za studijska putovanja, konferencije, seminare i letnje škole koje će se održati do 1. februara 2018. godine . Konkurs će biti otvoren do 15. seprembra 2017. godine.

Detaljne informacije>>>

Stipendirani boravak u Italiji

  • PDF

Opširnije...Ukoliko ispunjavate sledeće uslove:
- imate između 22 i 35 godina;
- dobro znate italijanski jezik (B2 nivo, sertifikat je poželjan);
- student ste ili ste već završili studije;
možete se prijaviti za program stipendiranog tronedeljnog boravka u Italiji (Friuli Venezia Giulia). U nastavku su detaljne informacije.

IRSE_CURIOSI2017_bando ITA.pdf

IRSE_CURIOSI2017_bandoENGL2.pdf

IRSE_CURIOSI2017_scheda candidatura.pdf

Prijavljivanje za seminar "Kvalitet voda" - Water Workshop 2017

  • PDF

Opširnije...Fondacija „Docent dr Milena Dalmacija“ će ove godine omogućiti učešće studenata na Seminaru "Kvalitet voda" koji se organizuje tradicionalno (21. put) u okviru jesenje "Škole za zaštitu životne sredine" od 20-22. septembra 2017. godine.

Ove godine planira se uključivanje studenata u sve aktivnosti škole što će omogućiti neposredan kontakt sa privrednim subjektima i potencijalnim poslodavcima.

Na Seminaru je planirano učešće oko 40 studenata osnovnih (II, III i IV godina), master i doktorskih studija.

Više detalja o samom konkursu i načinu prijave možete naći na linku http://www.dh.uns.ac.rs/newversion/nastava/konkursi.php?ID=5

 

Program "Živi svoju ideju" - 30. maj 2017.

  • PDF

Opširnije...Program ,,Živi svoju ideju" i SBB Fondacija pozivaju studente па druženje "Susreti ideja" u utorak, 30. mајa od 16 do 19 h u Biznis inovacionom centru, Trg topolivaca 4, Kragujevac. Tom prilikom biće prezentovane informacije о programu "Živi svoju ideju", omogućen razgovor sa predstavnicima SBB-a i mogućnost da se u rаnој fazi, рге podnošenja prijave nа konkurs, proveri koliko је predložena ideja dobra. Predviđeno je ulaganje u iznosu od 10.000.000 dinara u dobre ideje koje doprinose lokalnoj zajednici, celom društvu ili se tiču razvoja SBB usluga. Ako је prijava već podneta, ovaj susret je prilika da se  ideja prezentuje uživo.

Broj mesta je ograničen, a registrovanje se obavlja na sledećem linku>>>.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 011 405 66 10 (9-17 h).

Prijave su otvorene nа sajtu zivisvojuideju.rs i traju do 20. juna.

Pozivnica>>>

Konkurs za praksu u Delta Holdingu

  • PDF

Opširnije...Kompanija Delta Holding je raspisala konkurs za 6. generaciju Mladih Lidera. Konkurs traje do 4.juna i otvoren je za sve apsolvente, studente master studija i diplomce. U pitanju je konkurs za posao, gde finalisti postaju deo programa i tokom godinu dana rade u tri različita sektora ili kompanije u okviru Delta Holdinga. Na taj način, oni stiču radno iskustvo i saznaju šta je ono što ih najviše interesuje. Na kraju ili u toku programa kada se njihova interesovanja poklope sa potrebama firme, oni ostaju da rade na određenoj poziciji.

Dodatne infomacije konkursu možete naći na sajtu www.mladilideri.rs, a tekst konkursa možete pogledati ovde>>>

.