Tue12112019

Poslednje izmene07:06:59 PM GMT

Back O fakultetu 50 godina MFKG Promocija specijalnog broja Thermal Science

Promocija specijalnog broja Thermal Science

  • PDF
ImageU ponedeljak 01. novembra 2010. godine sa početkom u 12,00 časova u svečanoj sali objekta B održana je promocija specijalnog broja Thermal Science, koji je posvećen obeležavanju pedesetogodišnjice postojanja i rada Mašinskog fakulteta u Kragujevcu. Prisutne je pozdravio dekan prof. dr Miroslav Babić, a o časopisu i objavljenim radovima su govorili:
- prof. dr Simeon Oka, glavi i odgovorni urednik Thermal Science,
- prof. dr Milan Radovanović, predsednik Društva termičara Srbije u čijem okrilju izlazi ovaj časopis,
- gost-urednik specijalnog izdanja Thermal Science, prof. dr Milun Babić,
- prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik inženjerske komore i član počasnog odbora za proslavu Mašinskog fakulteta,
- prof. dr Sida Manea Bugarski, Hydraulic Machinery Department, Mechanical Engineering Faculty, "Politehnica", University of Timisoara, autor rada.

U ovom specijalnom broju je objavljeno 25 naučnih radova koji su prošli uobičajeno strogu recenzentsku proceduru koja je Thermal Science i dovela na poziciju najpoznatijih svetskih SCI časopisa u oblasti termike i energetike, pri čemu objavljivanje svakog naučnog rada u njemu predstavlja važan istraživački događaj ne samo za domaće istraživače, nego i za istraživače iz celog sveta. Naučne radove koji su objavljeni u ovom specijalnom broju Thermal Science, napisali su istraživački timovi sa našeg Fakulteta i sa fakulteta iz zemlje i inostranstva sa kojima negujemo višegodišnju uspešnu naučno - istraživačku i akademsku saradnju.
 
Pogledajte fotografije >>>