Besplatna pripremna nastava od 17. marta - online prijavljivanje

Thu22022018

Poslednje izmene01:18:57 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Besplatna pripremna nastava od 17. marta - online prijavljivanje

Besplatna pripremna nastava od 17. marta - online prijavljivanje

  • PDF
28 junPrvi termin održavanja besplatne pripremne nastave iz matematike je u subotu, 17. marta 2018. godine od 10:00 do 12:00 časova. Svake subote, u velikom amfiteatru ( u zgradi D), održavaće se po dva časa matematike za kandidate koji se pripremaju za polaganje prijemnog ispita za upis na neki od pet studijskih programa osnovnih akademskih studija na Fakultetu inženjerskih nauka: Mašinsko, Vojnoindustrijsko, Urbano, Automobilsko inženjerstvo i Računarska tehnika i softversko inženjerstvo. Pripremnu nastavu će realizovati profesori i asistenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu.
 
Online prijavljivanje: Za pohađanje pripremne nastave možete se prijaviti popunjavanjem online obrasca na sledećem linku>>>   
 
Preporučene zbirke zadataka za pripremu za prijemni ispit:  Za pripremu za polaganje prijemnog ispita možete koristiti zbirku rešenih zadataka sa prijemnih ispita na FIN-u od 1992. do 2016. godine, koja je dostupna u elektronskom obliku>>>
Prema mišljenju i preporuci profesora Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, svi kandidati koji spremaju prijemni ispit za upis na Fakultet inženjerskih nauka mogu koristiti i namenski pripremljenu zbirku zadataka u izdanju Fakulteta medicinskih nauka, čiji su autori profesori PMF-a, dr Branislav Popović i dr Marija Stanić. Zbirka se može nabaviti u skriptarnici Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu.
 
Na prijemnim ispitima za sve studijske programe proverava se znanje iz matematike. Za studijski program Računarska tehnika i softversko inženjerstvo polagaće se poseban prijemni ispit, dok se za preostala četiri navedena studijska programa (Mašinsko, Vojnoindustrijsko, Urbano, Automobilsko inženjerstvo) polaže jedan zajednički prijemni ispit.
 
Detaljne informacije o svakom od navedenih studijskih programa možete naći u Vodiču za studente>>>
 
U školskoj 2018/2019. godini Fakultet inženjerskih nauka u prvu godinu osnovnih akademskih studija upisuje studente na pet studijskih programa:
-          Mašinsko inženjerstvo (u trajanju od 3 godine),
-          Vojnoindustrijsko inženjerstvo (u trajanju od 4 godine),
-          Urbano inženjerstvo (u trajanju od 4 godine),
-          Automobilsko inženjerstvo (u trajanju od 3 godine),
-          Računarska tehnika i softversko inženjerstvo (u trajanju od 4 godine).
 

 

Poslednje ažurirano sreda, 14 februar 2018 12:48

.